Mijn achtergrond in een notendop:

Na in Amsterdam de Havo te hebben afgerond, bracht een jaar werken en reizen in Australië me veel. Ik leerde er vloeiend Engels spreken, ontdekte de prachtige natuur en cultuur door er te werken en heel het continent door te reizen. Verder ontmoette ik daar de dag na aankomst mijn man, het was liefde op het eerste gezicht. Nog geen twee weken later waren we betrokken in een autoongeluk. Dat was voor mij een bijna doodervaring en ik voelde helemaal: al moet ik voor jou naar Antartica, ik wil bij jou blijven. We zijn inmiddels 22 jaar samen, wonen in Delft en hebben twee kinderen waar ik zielsveel van houd.

Opleiding
Terug in Nederland volgde ik anderhalf jaar de HBO-opleiding Creatieve Therapie in Amersfoort, waarna ik de overstap maakte naar de Universiteit Leiden, Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting Opleiding en Voorlichting in Organisaties, met het meerjarig Duaal Leertraject bij Luchtverkeersleiding Nederland. Met als specialisme Human Resource Development, Cultuurverandering en Organisatieontwikkeling. Het leren en ontwikkelen van mensen 'pakte' me en ervaar ik sindsdien als mijn passie.

Extra kracht om beter te worden
Na het succesvol afronden van mijn universitaire Masteropleiding, kreeg ik uit het niets op 5 plekjes in mijn hersenen infecties. Om vlekjes op een MRI te zien, in je hersenen waar je niet bij kan, was zeer heftig. Spraak ging moeizaam, rechts schrijven ging alsof ik met links schreef. Allerlei onderzoeken zoals de lumbaalpunctie volgenden, en ik had het gevoel bijna dood te gaan.
Gelukkig waren na drie maanden alle infecties zonder enig medisch ingrijpen verdwenen en de neuroloog verklaarde me weer helemaal gezond. Maar mijn zelfvertrouwen had een knak gekregen.
Het zwaarst voelde de onzekerheid: Wat weet ik nog wel? Welke hersendelen doen het nog goed? Wat ben ik allemaal ‘kwijt’?
Tijdens dit proces voelde ik me zeer gesteund door velen om mij heen. Die liefde en steun gaf me vleugels en extra kracht om beter te willen worden, om het beste uit mezelf naar boven te halen. En vooral ook wilde ik anderen helpen als een soort van ‘dankjewel’ (omdat ik uiteindelijk het leven nog had).
Langzaamaan merkte ik dat ik alles nog kon, dat mijn hersenen prima werkten en dat ik stapje voor stapje nieuwe uitdagingen aankon.

Loopbaan
Al spoedig ging ik als management- en projectassistent aan de slag bij TNO in Delft. Kort daarna vertrok ik naar de Rabobank in Naaldwijk, waar ik met zeer veel plezier gewerkt heb.
Na een persoonlijkheidstraining om mijn zelfvertrouwen een boost te geven, voelde ik ten diepste dat Organisatieontwikkeling en Business Coaching mij in mijn puurste en fijnste kracht aanspreekt. Er volgde een baan als organisatieadviseur in De Bilt bij Aureus, en bij Laanbroek Schoeman Adviseurs in Rotterdam.
Tevens richtte ik in Delft in 2007 mijn eigen bedrijf op - Kaptein Mens en Werk - om professionals te helpen om vanuit hun eigen kracht met meer plezier en energie te werken, beter te communiceren, verantwoordelijkheden te nemen, en makkelijker beoogde resultaten te behalen.

Meerwaarde
In 2010 besloot ik dat ik van veel meer waarde zou kunnen zijn als ik me uitsluitend op werken vanuit mijn eigen bedrijf zou richten, waartoe ik mijn baan opzei en sindsdien met Kaptein Mens en Werk mijzelf van meerwaarde laat zijn.

Bel of mail mij gerust op 06 - 5108 3390 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.